2000 vjet na u mbajt fshehur! Ky lëng i thjeshtë që kemi në shtëpi shëron mëlçinë menjëherë…

Nga studimet rezulton se hirra përman 16 lloje proteinash. Hirra është e pasur me tetë minerale, vitamina kryesisht ato të grupit B, aminoacide, enzima dhe shumë elemente të tjera të shëndetshme. Por mbi të gjitha, hirra pastron mëlçinë dhe është pastruese për trupin.

Sakaq studime të reja të botuara në revistën Clinical Nutrition tregojnë se hirra ndihmon fort për të zvogëluar rr ez ik un e sëm un dje s së mëlçisë së dhjamosur dhe së mun dje ve të zemrës.Pas vetëm 4 javëve të shtimit të proteinave të hirrës në ushqim, të dhënat kryesorë të yndyrave të g jak ut u përmirësuan në mënyrë të fortë tek pjesëmarrësit.

Plotësimi i proteinave të hirrës uli ndjeshëm sasinë e yndyrës brenda qelizave të mëlçisë së dhjamosur. Ekipi mj ekë sor i Universitetit të Losanës në Zvicër sugjeron fuqishëm se proteina e hirrës arrin të jetë një mënyrë efikase për të lu ftu ar sëm un dj et e mëlçisë.Megjithëse nuk i japim gjithmonë vëmendje mëlçisë, hirra është me rëndësi për pastrimin e g ja ku t duke pastruar ki mi ka tet e dë ms hm e dhe to ksi nat.Sipas shkencëtarëve, s ëm un d ja e mëlçisë së dhjamosur konsiderohet të jetë pjesë e pr ob lem e ve të metabolizmit dhe i lidhur ngushtë me nivelet e larta të tr iglice ride ve dhe kolesterolit të ke q.

E eshtë fakt i njohur se proteina ndihmon me humbjen e peshës. Ajo është ushqyesi që e ngop më shumë organizmin nga gjithë të tjerët.Në mjaft studime, ngrënia e proteinave në masën 25% të konsumit të kalorive ditore ul dëshirën me 60% dëshirën për të ngrënë.Studimet kanë treguar se zëvendësimi i burimeve të tjera të kalorive me proteina hirre, të kombinuara me aktivitet të fortë fizik, mund të sjelljen ulje peshe prej rreth 3,5 kg.

Be the first to comment on "2000 vjet na u mbajt fshehur! Ky lëng i thjeshtë që kemi në shtëpi shëron mëlçinë menjëherë…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*