Djali që po i fiton milionat, 1 kg djathë të kësaj kafshe e shet për 1 mijë euro

I bardhë, i fortë dhe i pasur në aromë, djathi unik i gomarit, në Serbi, nuk është vetëm i shijshëm por edhe i mirë për shëndetin, thotë Slobodan Simic, prodhues i tij.Ka vetëm një kleçkë, me një çmim prej 1 mijë eurosh për kilogram, ai mund të jetë djathi më i shtrenjtë në botë. Që nga 2012, Simic dhe ekipi i tij i fermerëve, kanë mjelur gomaricat që jetojnë në rezervuarin natyror në Serbinë Veriore të quajtur Zasavica.//EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh vid,eon,duke shty,pur ne rek,la.men 5 sekondshe

Qumështi i tyre është i ngjashëm me qumështin e gjirit dhe nga Simic konsiderohet si një kurë për një seri sëmundjesh, përfshirë azmën dhe bronshitin.“Një foshnje, mund ta përdorë këtë qumësht që nga dita e parë e lindjes pa e holluar. Ai është një mrekulli e natyrës”, është shprehur Slobodan Simic.Mungesa e kërkimeve shkencore e bën të vështirë vlerësimin e të mirave për shëndetin, por qumështi sidoqoftë ka shumë proteina dhe njihet nga OKB si një alternativë e mirë për ata që janë alergjikë nga qumështi i lopëve.//EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh vid,eon,duke shty,pur ne rek,la.men 5 sekondshe

Qumështi i gomaricave ka nivele të ulëta kaseine, një lloj proteine që vepron si një agjent thelbësor në zënien e djathit, ndaj simic, me jo pak krenari thotë se askush tjetër në botë, nuk mundet dhe nuk do të mundet të bëjë ndonjëherë djathë gomarice.Një pjesëtar i stafit ka zbuluar se sasia e qumështit të gomaricës mund të përzihet me pak qumësht dhie në mënyrë që të prodhohet djathi.//EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh vid,eon,duke shty,pur ne rek,la.men 5 sekondshe

Përzierja ndihmon edhe për faktin se gomaricat prodhojnë më pak se një litër qumësht në ditë, një fraksion i vogël ky krahasuar me 40 litrat që mund të japë një lopë. Ferma shet mes 6 deri në 15 kg djathë në vit, kryesisht të huajve dhe turistëve që e vizitojnë atë.

Be the first to comment on "Djali që po i fiton milionat, 1 kg djathë të kësaj kafshe e shet për 1 mijë euro"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*