Gjermania jep njoftimin e ri për udhëtimet, ja detajet e reja

Në një njoftim të fundit industria gjermane e aviacionit dhe kompania kryesore hekurudhore thanë se do të punojnë së bashku për të nxitur gati një të pestën e pasagjerëve që uturojnë çdo vit brenda, të urdhëtojnë me tren.

Si dhe Shoqata Gjermane e Aviacionit nënshkruan një plan veprimi mbi nismën në fjalë të enjten në Berlin.Theksohet se rreth 4.3 milionë pasagjerë të aviacionit mund tëfuten në binarë çdo vit, thanë palët. Kjo do të përbënte rreth 18 për qind të vëllimit të përgjithshëm të pasagjerëve vendas.Një afat kohor i saktë për arritjen e këtij qëllimi nuk u dha, por plani përmban elemente për dekadën e ardhshme.

Plani i veprimit synon të shtojë linjat hekurudhore drejt Aeroportit të Frankfurtit, qendra më e madhe e aviacionit e Gjermanisë.Nga dhjetori do të ketë edhe trena të shpejtë shtese.

Be the first to comment on "Gjermania jep njoftimin e ri për udhëtimet, ja detajet e reja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*