Jam e sigurt se me duart e veta hoxha Krasniqi ma kishte qitë një kafe turke


Platoni e ka falenderuar Zotin: ‘Faleminderit Zot që jam mashkull e jo femër’; (dhe Platonin e mësojmë në shkollë)
Çdo ditë në Lutjen e përditshme burri hebre i falenderohet Zotit: ‘Faleminderit Zot që s’jam grua’!
Shopenhauer, Aristoteli, Fridrih Niçe e shumë të tjerë (gati krejt filozofët), kanë qenë shovinistë dhe e kanë parë gruan si qenie inferiore. S’di pse!

A është gruaja inferiore, apo burrit i duket e tillë! Pse i dukesh dikujt inferiore pa qenë ti inferiore!
A jetojmë në dy realitete kontradiktore apo u dukemi ‘atyre’ inferiore shkaku se ata na duken neve ‘superiorë’! Se këtu një ‘problem’ është!

Ja Postimi saj:

Be the first to comment on "Jam e sigurt se me duart e veta hoxha Krasniqi ma kishte qitë një kafe turke"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*