Lajmi Fundit/ Nëse doni të udhetoni nga Marsi me Aeroplan, Ja çfarë duhet të bëni

Ashtu siç ishte paralajmëruar, tanimë do të bëhet realitet udhëtimi me aeroplan vetëm me pasaportë ko vi d. Ky kusht pritet të vendoset dhe të hyjë në fuqi nga IATA – Organizata Ndërkombëtare për transport ajror.

Sipas IATA, me pasaportë ko vi d, do të udhëtohet nga muaji mars i këtij viti. Të parët që do ta përdorin do të jenë aviokompanitë e mëdha.

Pasaporta do të jetë edhe në aplikacionin mobil dhe se do të përmbaj vërtetimin se udhëtari ka kryer testt apo ka pranuar vak-sinën.Kompanitë po punojnë që sa më shpejt të finalizojnë aplikacionin, që do të jetë falas për shkarkim dhe përdorim.

Iata tha se me këtë do të rritet sigurua dhe besimi në hapjen e kufijve dhe transportit ajror, po ashtu me këtë hiqet karantina për udhëtarët, pasi që ata do të dëshmojnë se kanë kryer test apo kanë pranuar vaksinën antiCOVID.

Be the first to comment on "Lajmi Fundit/ Nëse doni të udhetoni nga Marsi me Aeroplan, Ja çfarë duhet të bëni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*