Një 4-Vjeçare Zhd.Uket, Por Pas 9 Ditësh Qeni Kërkon Të Ndiqet Dhe Është Sho.Kuese Ajo Që Gjetën Në Pyll…

Kjo është historia e të voglës Karina Chikitova, një vajzë siberiane e cila në moshën 4-vjeçare hu m bi së bashku me qenin e saj Naida në Taigën e madhe siberiane, një rajon rus madhësia e të cilit është pothuajse e barabartë me atë të Indisë. Ishte muaji gusht dhe familja Chikitova, si çdo verë, ishte në Olom në pushime. Babai i Karines kishte shkuar në një ekskursion, por pa e kuptuar ai, e bija vendosi ta ndiqte. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Ndërkohë, gjyshja që ishte në shtëpi ishte e bindur se vogëlushja ishte me të atin. Kur ata vunë re z hd uk je n e saj, kërkimi filloi menjëherë, por ditët kaluan dhe nuk kishte asnjë gjurmë të Karinës dhe qenit të saj Naida. Natyrisht, dë s hp ëri mi ishte i madh, sepse askush nuk mund të imagjinonte se si një fëmijë i vogël mund të mbijetojnë në pyll, me temperatura të ftohta të natës, pa ushqim apo ujë, dhe, për të bërë gjërat edhe më keq, me kë rcë ni m in e ka fs hëv e të e g ra, si ujqër dhe arinj.

Pas nëntë ditëve që nga zh d u kj a, qeni u kthye në shtëpi. Ishte një g o dit je e madhe, sepse në fillim të gjithë mendonin se ishte një shenjë e keqe, ndoshta Karina nuk ishte më gjallë. Megjithatë, qeni arriti të kapte vëmendjen e të gjithëve dhe i bëri ekipet e shpëtimit ta ndiqnin atë nëpër pyll. Në mënyrë të pabe su esh me, pas tri ditëve të mëtejshme të hulumtimit, ata arritën të gjenin foshnjën, të ftohur, de h idra tuar, të uritur, të lodhur, por mrekullisht gjallë. Vajza e vogël u transportua në s pi tal ku ajo tha se ishte ushqyer me manaferra dhe pinte ujë nga lumi. Ndërsa për ta ngrohur ishte kujdesur shoku i saj besnik Naida, i cili e ngrohu atë çdo natë me ngrohtësinë e tij.

Përveç kësaj, qeni i mirë u kujdes gjithashtu për të mbajtur arinjtë dhe ujqërit larg. Kur fëmija doli nga sp it a li dhe ishte në gjendje të përqafonte Naidën, gjëja e parë që i tha ishte: “Pse u largove dhe më le vetëm?” Në atë kohë prindërit kanë marrë shumë k ri ti ka në rrj et et so ci a le, por ata thonë se gjëja e rëndësishme është që vajza e tyre e vogël është kthyer në shtëpi shëndosh. Nëna deklaron se Karina është e qetë dhe ka një karakter shumë të fortë, qesh, bën shaka dhe luan

Në nder të Karinës dhe Naida, një statujë u ekspozua brenda aeroportit në Yakutsk të Rusisë. Për fat të mirë, kjo histori e pab esue sh me kishte një fund të lumtur, mbi të gjitha falë ndihmës së mikut besnik Naida.

Be the first to comment on "Një 4-Vjeçare Zhd.Uket, Por Pas 9 Ditësh Qeni Kërkon Të Ndiqet Dhe Është Sho.Kuese Ajo Që Gjetën Në Pyll…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*