Nusja që u hodh nga shkëmbi për hatër të dashurisë

Rrëfimet e ndryshme të përcjella gjeneratë pas gjenerate janë ato që krijojnë një ide për ngjarje të caktuara në të kaluarën.

Cilësohen si gojëdhëna të cilat jo çdo herë mund të merren si të qena, megjithatë krijojnë mitologji e legjenda.

Krahas shumë temave të tjera, historitë e dashurisë nguliten në mendjen e secilit dhe zgjojnë kureshtje të madhe.

E gjithë ngjarja duket si një skenar filmi në dëgjim të parë. Gjithçka ndodhi për hatër të dashurisë, që nusja në fjalë e kishte për njeriun me të cilin familja nuk e la të bashkohej.

Pra, pavarësisht rrezikut, dashuria e madhe e shtyu këtë vajzë që të pajtohej me vdekjen, në këmbim të jetës me njeriun që nuk e donte.

Pra sipas mitologjisë, në këtë shkëmb përfundoi bindja se dashuria e madhe mund të triumfoj, e bashkë me të edhe ëndrra e një nuseje me fustan të bardhë krahas njeriut që dashuronte.

Be the first to comment on "Nusja që u hodh nga shkëmbi për hatër të dashurisë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*