Prindërit e martuan për para me burrin 40 vjeçe, vajza 8 vjeçe jep shpirt natën e parë të martesës

Një vajzë tetë vjeçare humbi jetën pas natës së martesës në Jemen me një burrë 40 vjeçar. E ditur bëhet se martesa e detyruar midis një vajze 8-vjeçare dhe një 40-vjeçari ishte bërë me miratimin e prindërve, pasi ata kishin probleme ekonomike dhe e martuan vajzën për para.

Shumë vajza të vogla kanë humbur jetën në Jemen natën e parë të martesës. Kjo çështje, e cila tr onditi Jemenin, preku veçanërisht Arwa Othman, një mbrojtëse e të drejtave të njeriut.

Aktivistja thotë se pas s*ksit me burrin, vajza 8 vjeçe pë soi d ëmti me f atale. Akoma më e dh imbshme në këtë histori është se as për prindërit e të miturës dhe as për burrin nuk u mor asnjë masë.

Organizata jo-qeveritare ”Human Rights Watch” i kërkoi Jemenit në 2011 të ndalojë martesën e vajzave nën moshën 18 vjeç, duke paralajmëruar se ky fenomen i privon nga arsimimi dhe vë në rr ezik shëndetin e tyre.

Burimi: SantePlusMagazine/ Marrë nga Revista Ora.

Be the first to comment on "Prindërit e martuan për para me burrin 40 vjeçe, vajza 8 vjeçe jep shpirt natën e parë të martesës"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*