Pse disa fëmijë sillen më keq kur i kanë prindërit pranë tyre?

Bright Side ka renditur disa arsye pse fëmija juaj zakonisht sillet më keq kur ndodhet pranë jush.

Ata kopjojnë sjelljen tuaj.

Prindërit shpesh fajësojnë fëmijët e tyre për sjellje të keqe, por ata shpesh lënë pas dorë zakonet e tyre të këqija. Fëmijët kopjojnë sjelljen tuaj pavarësisht nëse është e mirë apo e keqe.

Atyre iu mungon dashuria prindërore.

Fëmija juaj ndoshta po përpiqet të tërheqë vëmendjen tuaj po ju vazhdimisht i injoroni ata.

Ata ndihen më të sigurt.

Fëmija juaj vepron ndryshe rreth jush sepse nuk ka pse të pretendojë se është dikush që nuk është. Ata ndihen mjaft të sigurt dhe thjesht janë vetvetja. Fëmija juaj iu beson dhe mund t’ju tregojë dhimbjen e tyre.

Ata iu shohin si një butë.

Shumë prindër marrin vendime të paqëndrueshme që shpesh kundërshtojnë njëri-tjetrin. Për shembull, ju e kufizoni lirinë e fëmijës suaj, por kërkoni që ai të jetë i pavarur. Nëse lejoni që fëmija juaj të sillet keq, ata me siguri do të përfitojnë nga kjo.

Be the first to comment on "Pse disa fëmijë sillen më keq kur i kanë prindërit pranë tyre?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*