Shiko se cfarë i ndodhë trupit tuaj pasi që e konsumoni cajin e zi…

Çaji i zi në të vërtetë nuk është i zi. Në Kinë, ky çaj është referuar si “çaj i kuq” për shkak të ngjyrës së tij. Pirja e tij çdo ditë mund të ketë shumë përfitime shëndetësore.Disa njerëz madje e përdorin atë si një alternativë ndaj kafesë për shkak të përmbajtjes së kafeinës.//EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh vid,eon,duke shty,pur ne rek,la.men 5 sekondshe

Por gjithashtu mund të vijë me disa rreziqe nëse pini shumë gota në ditë.Më poshtë janë të listuara disa nga këto përfitime, dhe disa rreziqe të mundshme, të pirjes së këtij çaji.Mund të zvogëlojë presionin e gjakut.Është vlerësuar se 26% e popullsisë së botës ka presion të lartë të gjakut dhe kjo mund të çojë në disa çështje serioze. Edhe pse efekti mund të jetë i vogël, studimet tregojnë se pirja e çajit të zi rregullisht mund të ndihmojë në zvogëlimin e hipertensionit.//EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh vid,eon,duke shty,pur ne rek,la.men 5 sekondshe

Çaji i zi mund të ndihmojë me kolesterolin.Një në çdo 3 të rritur ka kolesterol të lartë. Por burrat në përgjithësi janë në një rrezik më të lartë se gratë. Studiuesit kanë zbuluar se përfshirja e çajit të zi në dietën tuaj mund të ulë nivelet e kolesterolit tuaj me një sasi të konsiderueshme.

Mund të luftojë kavitetet.Çaji, në përgjithësi, mund të ofrojë disa përfitime për shëndetin e përgjithshëm oral. Por çaji i zi, në veçanti, u zbulua se përmban përbërës që vrasin bakteret përgjegjëse për shkaktimin e kaviteteve.

Be the first to comment on "Shiko se cfarë i ndodhë trupit tuaj pasi që e konsumoni cajin e zi…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*