Shkencëtari Tro Ndit Botën: Pas Virusit Na Pret Një Pandemi Tjetër Më E Rrezikshme

Profesori Mark Woolhouse shtoi se është e vështirë të thuash se kur mund të shfaqet një sëmundje e tillë dhe mekanizmi i saktë se si shfaqet është gjithmonë i paparashikueshëm. Shty pe r3k 1am3n më poshtë për të lexuar lajmin e plotë:

Eksperti i epidemiologjisë së sëmundjeve infektive në Universitetin e Edinburgut tha se gripi pandemik është në krye të listës për shpërthime për t’u shqetësuar, por ai shtoi se ekziston një varg i tërë virusesh të tjerë për të cilët duhet të keni kujdes.

Woolhouse tregoi se si ai dhe disa kolegë bënë që Organizata Botërore e Shëndetësisë të shtonte diçka të quajtur Sëmundja X në listën e saj të sëmundjeve përparësore katër vjet më parë.Ai tha: ‘Ne menduam se pandemia tjetër në zhvillim mund të jetë një virus për të cilin as nuk e dimë akoma, sinqerisht menduam se ishte skenari më i mundshëm.’

Woolhouse tha se në një takim vitin e ardhshëm ekspertët konsideruan se cila sëmundje mund të ishte dhe një mundësi që ata dolën ishte një koronavirus i ri në lidhje me Mers ose Sars.

Çfarë është Sëmundja X?Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se ‘Sëmundja X’ përfaqëson njohurinë që një epidemi serioze ndërkombëtare mund të shkaktohet nga një patogjen.

Be the first to comment on "Shkencëtari Tro Ndit Botën: Pas Virusit Na Pret Një Pandemi Tjetër Më E Rrezikshme"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*