U Del Shpesh Tek Syri ? Ja Si Quhet Dhe Si Ta Kuroni Atë Në Kushtet E Shtëpisë Pa Qenë Nevoja Të Shkoni Tek…

Byci është një inf eksion ak ut i gjëndrave se kretore të qep allave, që shkaktohen më shpesh nga bak teret streptokoksike, të cilat hyjnë dhe inf ektojnë gjendrat në afërsi të syrit.

Inf eksioni mund të shfaqet në formën e një gunge të vogël në qepallën e sipërme ose atë të poshtme, duke shkaktuar rritjen e inflamacionit, skuqje dhe dhi mbje të syrit.

Në qoftë se inf eksioni rëndohet atëherë mund të infektojë edhe pjesën tjetër përreth qepallës ose të gjithë indet përreth syrit. Kjo gjendje mund të prekë njerëzit e të gjitha moshave, por zakonisht shfaqet tek fëmijët.

Në përgjithësi ky inf eksion nuk përbën rrez ikshmëri për shëndetin nëse kurohet dhe trajtohet në kohë. Ai mund të trajtohet edhe përmes metodave natyrale, ja disa prej tyre:

Mollë dhe patate: vendosni një fetë mollë ose një fetë patate mbi sy dhe lëreni të veprojë për 30-60 minuta.

Kompresë e ngrohtë: përgatisni çaj kamomili të nxehtë dhe thithni lëngun në një copë pambuku. Vendoseni pambukun në byc (me një nxehtësi aq sa ta duroni). Lëreni kompresën e ngrohtë në sy derisa të ftohet,do t’iu jemi mirenjohes nese do te na ndihmonit që të mirmbajmë faqen vetëm duke shtypur(mbi foton) që ndodhet më poshtë.Faleminderit për mirkuptimin SHQIPE.

Be the first to comment on "U Del Shpesh Tek Syri ? Ja Si Quhet Dhe Si Ta Kuroni Atë Në Kushtet E Shtëpisë Pa Qenë Nevoja Të Shkoni Tek…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*